måndag 24 september 2007

Games for Windows?

Microsofts vill få oss att tro att de marknadsför PC gaming med Games for Windows. Man räknar upp en hel lista på saker som ska göra det lättare för PC spelare men jag ifrågasätter det underliggande motivet.

Games for Windows det är en logotyp som du kommer att se på nya PC spel. Visst låter det bra, smaka på det. Låter ju som om PC spelande verkligen får en plattform som kan konkurrera med konsolerna.

Istället för att producera spaltmeter så väljer jag denna gång att fokusera på en liten del av kraven för att få kalla sitt spel Games for Windows och få den ”fina” logotypen.


Logon ser mer ut som den kommer från Office sviten än en logga som ska hjälpa PC spelare.


Ur specifikationerna för Games for Windows:
Compatibility with the Xbox 360 controller (where applicable)

Vad har Xbox 360 gamepad med PC gaming att göra?

Äckelkänslorna väller upp inom mig. Hade Microsoft bara skrivit att stödet skulle gälla en generic gamepad hade det inte varit lika uppenbart. Vilka spel är det som endast fungerar på PC?

Svaret är FPS (First Person Shooter).

FPS ska spelas med tangentbord och mus. Ingen gamer som spelar FPS skulle ens överväga att använda gamepad. Men nu ska spel tillverkare göra spel som stödjer en gamepad för att det ska vara enkelt att porta till Xbox360.

Med games for Windows så kan Microsoft kortsiktigt hjälpa försäljningen av Vista men på sikt så undergräver man PC gaming.


Bogdan

Inga kommentarer: